A Széchenyi 2020 keretében elindult a "Fiatalok vállalkozóvá válása Magyarország Kormányának felhívása a GINOP-5.2.2-14 felhívás keretében felkészített fiatalok által megalapított vállalkozások induló költségeik támogatása céljából.

A program célja: a célcsoportba tartozók gazdasági aktivitásának növeléséhez, munkaerő-piacra történő belépéséhez, valamint a vállalkozás-indításhoz és működéshez szükséges kompetenciák elsajátításának segítése. A GINOP-5.2.2-14 programban résztvevő, 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás.

A pályázat részletei

  • Az egy jogosult fiatal által alapított egyéni vagy társas vállalkozás részére igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum összege 2.000.000,- azaz kétmillió Ft maximum 3.000.000,- azaz hárommillió Ft. A megítélhető támogatás a projekt elszámolható összes költségének maximum 90%-a.

  • Az igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt támogatás legfeljebb 50%-a.

  • Fenntartási időszak 3 év.

  • A támogatási kérelmek benyújtása 2016. október 3-tól 2018. október 4-ig lehetséges.

A felmerülő kérdésekre itt válaszolnak: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.