A noszvaji Községi és Általános Iskolai Könyvtár küldetésnyilatkozata

 

A noszvaji Községi és Általános Iskolai Könyvtár a közkönyvtári hálózat tagja, települési és iskolai könyvtári feladatokat ellátó nyilvános könyvtárként működik.

Feladata, hogy mindenki számára biztosítsa az információhoz való szabad hozzáférést a kultúra, az irodalom és gazdaság minden területén; rendelkezésre bocsássa a tanuláshoz, tanításhoz, kutatáshoz, művelődéshez, szórakozáshoz, tájékozódáshoz szükséges dokumentumokat.

Feladata továbbá, hogy biztosítsa más könyvtárak dokumentumainak elérését valamint, hogy közhasznú információs tevékenységet végezzen. 

Gondoskodik állományának - gyűjtőkörének megfelelő - folyamatos gyarapításáról, feltárásáról, nyilvántartásáról, megóvásáról, indokolt esetben állománykivonás végrehajtásáról. 

Gyűjteményét és szolgáltatásait a helyi igényeknek megfelelően alakítja.

Biztosítja a dokumentumok kölcsönzését és helyben használatát, ill. a számítástechnikai berendezések, eszközök igénybevételét.

Felnőtt és gyermek olvasószolgálati munka keretében közéleti és közhasznú információk nyújtásával is tájékoztatási tevékenységet végez.

Könyv- és könyvtárhasználati órák tartásával szervezi a tanulók könyvtárhasználóvá nevelését, a kívánatos olvasási szokások kifejlesztését. Törekszik a tanulók önálló ismeretszerző képességének kialakítására.

Szakmai fejlődésével elősegíti a szolgáltatások minőségének javítását.

 

 

ONLINE KATALÓGUS

 

Kedves Olvasó!

 

A fenti linken érheti el könyvtárunk online katalógusát.

Első lépésként, kérem állítsa be a Lelőhely mezőben Noszvajt, majd szerzőre vagy címre is kereshet a katalógusban.

A találat melletti Bővebben-re kattintva megtekintheti a könyv bibiográfiai adatait.

Ha megtalálta a keresett könyvet, várom szeretettel a könyvtárban!

Ha nem találta meg amit keresett, könyvtárközi kölcsönzéssel Egerből, Miskolcról, vagy akár Pécsről is be tudjuk szerezni a kívánt dokumentumot.

 

Keressen e-mailben, vagy telefonon!

Csorba Erzsébet könyvtárvezető

 

 
 

Cím: Községi és Általános Iskolai Könyvtár

3325 Noszvaj, Kossuth L. u. 1. 

Telefon: 36/463-396

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Nyitva tartás:
Hétfő szünnap
Kedd 10.00-12.00 13.00-16.00;
Szerda 13.00-18.00;
Csütörtök: 10.00-12.00 13.00-17.00;
Péntek 10.00-12.00 13.00-15.00.