Felsőtárkányi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény 

Elérhetőségek

3324 Felsőtárkány, Rákóczi u. 53. szám

Ügyfélfogadás rendje:

Hétfő: 8:00– 10:00; 13:00 – 15:00

Kedd, szerda, csütörtök:8:00-10:00

 

3325 Noszvaj, Kossuth u. 1.

Péntek: Noszvaj:8:00 – 10:00

Tel: 06-70/683-3100

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Béresné Erdélyi Krisztina – intézményvezető, családsegítő

A szakmai program itt tölthető le.

 

A család-és gyermekjóléti szolgálat:

A család- és gyermekjóléti szolgálat célja: a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt segítségre szoruló személyek, családok számára az ilyen helyzethez vezető okok megelőzése, a krízishelyzet megszüntetése, valamint az életvezetési képesség megőrzése céljából nyújtott szolgáltatás.

A szolgáltatásnak hozzá kell járulnia a gyermek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének, a családban történő nevelésének elősegítéséhez, a veszélyeztetettség megelőzéséhez és a kialakult veszélyeztetettség megszüntetéséhez, valamint a gyermek családjából történő kiemelésének a megelőzéséhez.

 

Szolgáltatások köre

A Szociális és Gyermekjóléti Intézmény a család és gyermekjóléti szolgáltatás feladatait tájékoztatás nyújtásával, szociális segítőmunkával, valamint más személy illetve szervezet által nyújtott szolgáltatások, ellátások közvetítésével látja el.

A család-és gyermekjóléti szolgálat tájékoztatási feladatai körében tájékoztatja a szülőt, illetve –ha azt a gyermek védelme szükségessé teszi önállóan, a törvényes képviselő tudomása nélkül is, fejlettségétől függően – az ítélőképessége birtokában lévő gyermeket mindazon jogokról, támogatásokról és ellátásokról, amelyek összefüggésben állnak a gyermek testi, lelki egészségének biztosításával, családban történő nevelkedésének, vagy a gyermek számára szükséges védelem biztosításának elősegítésével.

Egyéb:

  • Információ közvetítés
  • Ügyintézés segítése
  • Életvezetési tanácsadás
  • Konfliktuskezelés
  • Hozzáférést biztosít – a család- és gyermekjóléti központnál igénybe vehető szolgáltatásokhoz, úgymint:

     -          kapcsolattartási ügyelet
-          jogi tanácsadás
-          pszichológiai tanácsadás

A család és gyermekjóléti szolgáltatás igénybevétele térítésmentes, s minden a településeken bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező, illetve életvitelszerűen itt tartózkodó lakos számára hozzáférhető.

Kiskorú személyre a családsegítés akkor terjed ki ha:

-          a kiskorú családtagjának ellátása családsegítés keretében indult és

-          a kiskorú érdeke- a gyermekjóléti szolgáltatás igénybevétele nélkül- e szolgáltatás keretében is megfelelően biztosítható.

A szolgáltató és az igénybevevő közötti kapcsolattartás módja:

- személyesen, családlátogatás formájában vagy a szolgálat irodájában

- telefonon: ügyintézések alkalmával, időpont egyeztetés miatt,

- írásban: sikertelen családlátogatás alkalmával értesítés.

A család gondozása a családban jelentkező működési zavarok, illetve konfliktusok megoldásának elősegítése. A családgondozás a kliens/család egyéni szükségleteiből kiindulva, annak aktív és felelős részvételével, egyénre szabott együttműködési megállapodás és cselekvési terv alapján történik. A kliens otthonában, családlátogatás alkalmával, és a személyes találkozáskor.

 

Család- és Gyermekjóléti Központ 

Telefonos Ügyelete hívható az Egri Járás területéről:

Hétköznap hétfő-csütörtök 17:00 – 08:00-ig

Hétvégén péntek 16:00-től hétfő 08:00-ig

A 06-80/ 630-113-as zöld számon. (a hívás ingyenes)

 

Az intézményben a területileg illetékes gyermekjogi képviselő:

Dr. Liszkay Mónika Tel.: 06 30/682-7189

Levélcím: 3300 Eger, Dobó István tér 6/A.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fogadóóra: péntek 10.00.-12.00.

Helyszíne: Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Eger, Dobó István tér 6/A. illetve személyes megkeresés alapján, előzetesen telefonon egyeztetett időpontban, hivatalos helyen.

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

Az intézményben a területileg illetékes ellátott jogi képviselő:

Galyasné Dósa Katalin Tel.: 06 20/489-9654

Levélcím: 3391 Füzesabony, Pf:65

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTT JOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY

A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén ingyenesen hívható zöld szám: 06-80/620-055

 

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat

06-80/20-55-20 (ingyenesen hívható a nap 24 órájában)

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon az elhelyezésükről. A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá. E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.