2012. április 2-i ülésén fogadta el az országgyűlés a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. sz. törvényt. Megalkotásának célja az országos és helyi értékek tudatosítása, számbavétele és védelmének biztosítása volt. A jogszabály az önkormányzatokra kötelező feladatot nem rótt, csupán lehetőségként ajánlotta a helyi (települési) értéktárak létrehozását, amely a megyei, az országos és a külhoni értéktárakkal együtt képez egységes egészet.

A törvényben foglaltak értelmében Noszvaj Község Önkormányzata 2015. február 25.-i ülésén a noszvaji Községi és Általános Iskolai Könyvtárat bízta meg a települési értéktár létrehozásával és annak gondozásával.

A nemzeti értékek helyi értéktárba történő felvételére bárki tehet javaslatot, az értékek számos szakterületi kategóriába sorolhatók, pl.: agrár- és élelmiszergazdaság , egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás.

Kérem, segítse munkámat, tegyen javaslatot a mellékelt Javaslattételi adatlapon, hogy az Ön által fontosnak tartott nemzeti értékeket felvehessük Noszvaji Települési Értéktárába. Ehhez mellékelem a javaslattevő lapot.

Noszvaji Települési Értéktárba felvett értékek nyilvántartása:

 

Köszönettel:

Fekete Éva

Községi és Általános Iskolai Könyvtár

36-463-396

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.