Megkezdődött a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása Noszvajon” című projekt megvalósítása.

Kedvezményezett neve: Noszvaj Községi Önkormányzat

Projekt címe: Bölcsődei férőhelyek kialakítása Noszvajon

Szerződött támogatás összege: 250 millió forint

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. szeptember 30.

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-HE1-2019-00003

Projekt tartalmának bemutatása:

Noszvaj Községi Önkormányzat sikeresen pályázott a TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyekkialakítása, bővítése című pályázati felhíváson, így a település bruttó 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 % -a. A projekt teljes egészében európai uniós támogatásból valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap hozzájárulásával.

A hiánypótló beruházás kiemelt célja a kisgyermekes családok, gyermeket vállaló szülők munkaerőpiacra való visszatérésének segítése, foglalkoztathatóságuk támogatása, a bölcsődei ellátási formához való hozzáférés javítása által. A gyermekjóléti alapellátások fejlesztése hozzájárul a településen élő családok életszínvonalának, életkörülményeinek javításához.

Mindamellett a korszerű beruházásnak köszönhetően a településen 5 fő munkavállaló számára teremt munkahelyet. 

A tervek szerint két csoportszobából álló, összesen 24 gyermek befogadására alkalmas, közös öltözővel és fürdőszobával, illetve egy részben fedett terasszal rendelkező bölcsőde épület, valamint ahhoz kapcsolódó parkolóhelyek kerülnek kialakításra.

A projekt eredménye egy korszerű, a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását magas színvonalon működtető, minőségi ellátást nyújtó bölcsőde, elegendő számú férőhellyel, gazdaságosan fenntartva, kiszolgálva a helyiek igényeit, megszüntetve a korábbi évek szolgáltatáshiányos állapotát.

Jelenleg a projekt előkészítési fázisban van, a projekt befejezésének tervezett időpontja 2022. szeptember 30.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

 

További már elszámolt pályázatainkról itt olvashat.