Honlap testreszabása




készítette a honlap.hu

Közlemény a közvilágítás részleges kikapcsolásáról, LED korszerűsítésről

Közlemény a közvilágítás részleges kikapcsolásáról, LED korszerűsítésről

Az energiaválság rendkívül nehéz helyzetbe hozta Noszvaj Községi Önkormányzatot a közvilágítás területén is, így 150 lámpatest ideiglenes kikapcsolását rendelte el.

Az önkormányzat tavalyi 10 millió forintos közvilágítási költsége 2023 évben 32,5 millió Ft-ra nőne minden egyéb változatlansága mellett. Ezt a 22,5 millió forint többletet önerőből az önkormányzat nem kívánja kifizetni, így a meglévő 457 lámpatest számot ideiglenesen 150 db lámpával lecsökkenti. Ezzel mintegy 11 millió forintot tud megspórolni éves szinten. Januári döntés alapján a kormány további 11,5 millió forinttal járult hozzá a közvilágítás fenntartásához, így minden lehetőséget megragadva a 2022. évi szinten lehet tartani a saját forrásból finanszírozott közvilágítási költségeket. A költségvetésért való felelősség ezt a döntést kívánta meg!

A műszaki szakértők által kialakított közvilágítási terv alapján, az alábbi link alatt látható a kikötésre kerülő 150 lámpa helye:

https://drive.google.com/drive/folders/1Q0-Pu9993w9vpC2PrEVlC0MAboIryGFZ?fbclid=IwAR2m2SKJd8xbyWRFOQ3bJQ9YbwQx4uSkHAIkqPYqtXrBcuo1CBJGiyB8APk

A helyszínen is jelölésre kerültek a kikötött lámpaoszlopok. A kikötött lámpák fényt adó búráján egy piros ! jel jelöli a kikötött lámpatesteket. Kérjük, ezeket ne jelentsék be hozzánk.

Amennyibe tapasztalnak olyan lámpatestet, ami terv szerint nem került kikötésre, de egyéb meghibásodás miatt mégsem világít, akkor azt a hivatal@noszvaj.hu e-mail címen jelezhetik, megjelölve az utcát és házszámot, ahol az oszlop található. A javítási igényt munkatársaink bejelentik.

A kikötések ideiglenesek! Noszvaj Községi Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a  régi lámpatesteket lehetőség szerint leggyorsabban LED lámpára cserélje, amivel 65%-os árammegtakarítás érhető el.

Az idei évben minden pályázaton indulni fog az Önkormányzat, amiből a közvilágítás korszerűsítés megoldható, hogy mihamarabb visszaálljon a korábbinál jobb fényminőségű közvilágítási rendszer.

Ehhez a visszakapcsolási terv és fogyasztás számítás jelenleg előkészítés alatt áll.

A közreműködést köszönjük.

Noszvaj Községi Önkormányzat

Vissza
Kapcsolat
Telefonszám:  06 (36) 463-055
E-mail:               hivatal@noszvaj.hu  

Településünk megközelíthető:
Noszvajt legegyszerűbben az M3-as autópályáról Mezőkövesdnél kihajtva Szomolyán keresztül közelíthetjük meg Budapest vagy Miskolc felől is. Autóbusszal egri átszállással érkezhetnek a faluba.
Noszvaj