Honlap testreszabása




készítette a honlap.hu

Változás - Tájékoztató a zöld hulladékgyűjtésről

Változás - Tájékoztató a zöld hulladékgyűjtésről

A Szelektív Nonprofit Kft., mint a térség közszolgáltatójának és alvállalkozójának az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közleményét közöljük.

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2023. január 1-től változnak a zöldhulladék gyűjtés szabályai!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Szelektív Nonprofit Kft., mint a térség közszolgáltatója és alvállalkozója az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a zöldhulladék házhoz menő gyűjtését továbbra is két heti rendszerességgel végzi a 2023. évi hulladéknaptár szerint.

A hulladékokat saját, átlátszó zsákban, vagy elkülönített gyűjtésre alkalmas edényzetben (zöld gyűjtőedény) is kihelyezheti a lakos. Zsákot nem tud biztosítani a jövőben a területileg illetékes Közszolgáltató.

Ingatlanonként összesen 1 m3 hulladék (max.10 db 120 l-es zsák) kihelyezésére van lehetőség, ha kizárólag csak zsákban helyezi ki a megjelölt mennyiségű hulladékot. Amennyiben zsákot, és kötegelt faágat is kihelyeznek, abban az esetben 5 db 120 l-es zsák, és 0,5 m3 nyesedék kerül elszállításra az ingatlan elől.

A kihelyezett zsákokból a zöldhulladék kiöntésre kerül a szállítást végző dolgozók által, tekintettel arra, hogy nem kerülhet a gyűjtőjárműbe semmiféle zöldhulladéktól eltérő anyag, mely a komposztálhatóság hatékonyságát akadályozza.

A zsákokat ürítésre alkalmas, emberi erővel megemelhető, nem megtömött módon szükséges kihelyezni. A szállítás előtt összegyűjtött, és már nem szilárd állapotú zöldhulladékot nem áll módunkban a zsákból üríteni a fertőzésveszélyre tekintettel! Kérjük a zöldhulladékot a szállítás előtti napokban helyezzék a zsákba, a megfelelő halmazállapot megtartása miatt.

Amennyiben a zsák szétszakad az ürítéskor a nem megfelelően kihelyezett mód miatt (túlsúlyos, nem megfelelő hulladék van benne), abban az esetben a szállítás elmaradásáért Cégünk nem tud felelősséget vállalni, tekintettel arra hivatkozva, hogy a dolgozóknak TILOS közvetlenül a hulladékkal érintkezniük, a fertőzés-, és balesetveszély miatt. Az összekötött zsákok szétvágásra kerülnek.

A faágakat, nyesedéket, maximum 5-6 cm átmérőjű és 1m hosszúságú darabokra vágva, kötegelve, átkötve kell előkészíteni. A köteg, emberi erővel felemelhető súlyú lehet! A nem összekötött, illetve nem szabályszerűen kihelyezett gallyak, ágak elszállítását nem tudjuk biztosítani a lakosság részére.

A jelzett méretnél nagyobb, és vastagabb ágak, rönkök nem kerülnek elszállításra.

A zöldhulladék fogalmába tartozik a levágott fű, avar, lehullott lomb, levágott faág, nyesedék, egyéb növényi részek. A konyhai, illetve ételmaradék hulladék nem tartozik a kihelyezhető zöldhulladékok körébe. Amennyiben gyűjtőedényben helyezi ki a zöldhulladékot, abban az esetben kérjük, hogy azt zsák nélkül helyezzék az edénybe!

NEM kerül elszállításra az 1 m3-en felüli mennyiség. A zsákok mellé kihelyezhető, a megengedett méretnél nagyobb ágakat, gallyakat szintén nem szállítjuk el. Amennyiben a zsák más hulladékot (kommunális, csomagolási, építési, veszélyes hulladék) tartalmaz, Társaságunk megtagadhatja az elszállítást.

Kérjük, hogy a közterületek tisztaságának megóvása érdekében, a zöldhulladékot csak az ütemtervben megjelölt napokon helyezzék ki reggel 6 ÓRÁIG oly módon, hogy az, a jármű és gyalogosforgalmat ne akadályozza, valamint jól látható helyen, a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen.

Nagyobb méretű, illetve többlet zöld hulladékot leadhat az Eger, Homok u. 26. szám alatti hulladékgyűjtő udvarban is. Az átvétel feltételeiről kérem tájékozódjon az egrihulladek.hu honlapon, a Hulladékudvar menüpont alatt.

A fenti szolgáltatások igénybevételére továbbra is kizárólag azon természetes személy ingatlanhasználók jogosultak, akik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe veszik, illetve a közszolgáltató az ingatlant és az ingatlanhasználót egyaránt nyilvántartja! A szállítást a 2023. évi hulladéknaptár szerint végezzük.

Gyűjtési napokkal kapcsolatban kérjük tájékozódjon honlapunkon a szolgáltatási terület menüpontban az Ön lakóhelyének nevére kattintva.

Vissza
Kapcsolat
Telefonszám:  06 (36) 463-055
E-mail:               hivatal@noszvaj.hu  

Településünk megközelíthető:
Noszvajt legegyszerűbben az M3-as autópályáról Mezőkövesdnél kihajtva Szomolyán keresztül közelíthetjük meg Budapest vagy Miskolc felől is. Autóbusszal egri átszállással érkezhetnek a faluba.
Noszvaj