Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Óvoda és bölcsőde

Noszvaji Cseperedő Óvoda - Önkormányzati intézmény
 
Óvodánk 1979-ben létesült. Jelenleg négy csoporttal működik. Zavartalan működésének pénzügyi feltételeit az önkormányzat biztosítja. Csodálatos udvari fajátékaink hívogatják játékra a gyermekeket, ezek jól szolgálják a gyermekek ügyességének, mozgásának fejlesztését. Meglévő óvodai csoportjainkban biztosítani tudjuk a felvételre jelentkezők elhelyezését. Óvodánkba érkező gyermekeink eltérő képességűek és érdeklődésűek, általában közvetlenek, barátságosak felnőttekkel és gyermekekkel egyaránt. Az óvodába járó gyermekek létszáma 100 fő.

Óvodai nevelésünk fő feladata, hogy a gyermekek személyiségének fejlesztését változatos tevékenységformák gyakorlása során biztosítsuk. Értékeink megőrzése mellett kiemelt célunk a közvetlen és tágabb környezetünk megismerése és védelme, az egészséges életmódra nevelés és az anyanyelv ápolása, fejlesztése. Az óvoda dolgozói létszáma 8 óvodapedagógusból, 4 dajkából és 1 pedagógiai asszisztensből áll.

Intézményvezető: Szalókiné Sike Krisztina 
Intézményvezető helyettes: Bartus Ildikó
Gyermekvédelmi felelős: Dobó Tiborné 

Cím: 3325 Noszvaj, Gárdonyi út 21
Telefonszám: 36/463-471
E-mail: ovoda@noszvaj.hu
Web: www.cseperedoovodanoszvaj.hu
 
Bölcsőde

Noszvaj Községi Önkormányzat sikeresen pályázott a TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című pályázati felhíváson, így a település bruttó 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

A hiánypótló beruházás kiemelt célja a kisgyermekes családok, gyermeket vállaló szülők munkaerőpiacra való visszatérésének segítése, foglalkoztathatóságuk támogatása, a bölcsődei ellátási formához való hozzáférés javítása által. A gyermekjóléti alapellátások fejlesztése hozzájárul a településen élő családok életszínvonalának, életkörülményeinek javításához.Mindamellett a korszerű beruházásnak köszönhetően a településen 5 fő munkavállaló számára teremt munkahelyet. 

A tervek szerint két csoportszobából álló, összesen 24 gyermek befogadására alkalmas, közös öltözővel és fürdőszobával, illetve egy részben fedett terasszal rendelkező bölcsőde épület, valamint ahhoz kapcsolódó parkolóhelyek kerülnek kialakításra.
A projekt eredménye egy korszerű, a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását magas színvonalon működtető, minőségi ellátást nyújtó bölcsőde, elegendő számú férőhellyel, gazdaságosan fenntartva, kiszolgálva a helyiek igényeit, megszüntetve a korábbi évek szolgáltatáshiányos állapotát.

Jelenleg a projekt előkészítési fázisban van, a projekt befejezésének tervezett időpontja 2022. szeptember 30.
 
Kapcsolat
Telefonszám:  06 (36) 463-055
E-mail:               hivatal@noszvaj.hu  

Településünk megközelíthető:
Noszvajt legegyszerűbben az M3-as autópályáról Mezőkövesdnél kihajtva Szomolyán keresztül közelíthetjük meg Budapest vagy Miskolc felől is. Autóbusszal egri átszállással érkezhetnek a faluba.
Noszvaj