Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Iskola és óvoda

Noszvaji Cseperedő Óvoda
 
Óvodánk 1979-ben létesült. Jelenleg négy csoporttal működik. Zavartalan működésének pénzügyi feltételeit az önkormányzat biztosítja. Csodálatos udvari fajátékaink hívogatják játékra a gyermekeket, ezek jól szolgálják a gyermekek ügyességének, mozgásának fejlesztését. Meglévő óvodai csoportjainkban biztosítani tudjuk a felvételre jelentkezők elhelyezését.

Intézményünkbe érkező gyermekeink eltérő képességűek és érdeklődésűek, általában közvetlenek, barátságosak felnőttekkel és gyermekekkel egyaránt. Gyermek létszámunk 100 fő.

Óvodai nevelésünk fő feladata, hogy a gyermekek személyiségének fejlesztését változatos tevékenységformák gyakorlása során biztosítsuk. Értékeink megőrzése mellett kiemelt célunk a közvetlen és tágabb környezetünk megismerése és védelme, az egészséges életmódra nevelés és az anyanyelv ápolása, fejlesztése. Az óvoda dolgozói létszáma 8 óvodapedagógusból, 4 dajkából és 1 pedagógiai asszisztensből áll.

Intézményvezető: Szalókiné Sike Krisztina 
Intézményvezető helyettes: Bartus Ildikó
Gyermekvédelmi felelős: Dobó Tiborné 

Cím: 3325 Noszvaj, Gárdonyi út 21
Telefonszám: 36/463-471
E-mail: ovoda@noszvaj.hu
Web: www.cseperedoovodanoszvaj.hu
 
 Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
 
Községünk nagy összefogás eredményeként 2002. márciusában új iskola építésébe fogott és a gyors, színvonalas kivitelezés eredményeként 2003. január 7-től a Kossuth Lajos út 12. szám alatt folyik az oktatás.
Az iskola több évszázados története arra kötelez bennünket, hogy nevelő és oktató munkánkban kiemelt figyelmet fordítsunk a lakóhely és a nemzet történetének, hagyományainak megismertetésére, a haza iránti szeretet felébresztésére, a különféle világnézetű emberek cselekvő együttélésének gyakoroltatására.

Jelenleg összetett iskolaként működünk. A Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola elnevezés az általános iskolát és a zeneiskolai intézményegységet foglalja magába. Általános iskolánk jelenlegi tanulói létszáma 230 fő, zeneiskolai növendékeink száma 90. Intézményünkben nyolc évfolyamos általános iskola működik.

Intézményvezető: Asztalosné Pap Ágnes
Intézményvezető helyettes: Pataki István
Intézményegység-vezető: Uzelman Marianna

Cím: 3325 Noszvaj, Kossuth Lajos út 12.
Tel.: +36 30 0123 171 és +36 30 0123 165 (8-16 óra között)
E-mail: figedy.noszvaj@gmail.com
Web: www.figedy.hu
 
Kapcsolat
Telefonszám:  06 (36) 463-055
E-mail:               hivatal@noszvaj.hu  

Településünk megközelíthető:
Noszvajt legegyszerűbben az M3-as autópályáról Mezőkövesdnél kihajtva Szomolyán keresztül közelíthetjük meg Budapest vagy Miskolc felől is. Autóbusszal egri átszállással érkezhetnek a faluba.
Noszvaj