Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Noszvaji értéktár

2012. április 2-i ülésén fogadta el az országgyűlés a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. sz. törvényt. Megalkotásának célja az országos és helyi értékek tudatosítása, számbavétele és védelmének biztosítása volt. A jogszabály az önkormányzatokra kötelező feladatot nem rótt, csupán lehetőségként ajánlotta a helyi (települési) értéktárak létrehozását, amely a megyei, az országos és a külhoni értéktárakkal együtt képez egységes egészet.

A törvényben foglaltak értelmében Noszvaj Községi Önkormányzat 2015. február 25.-i ülésén a noszvaji Községi és Általános Iskolai Könyvtárat bízta meg a települési értéktár létrehozásával és annak gondozásával.

A nemzeti értékek helyi értéktárba történő felvételére bárki tehet javaslatot, az értékek számos szakterületi kategóriába sorolhatók, pl.: agrár- és élelmiszergazdaság , egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás.

Kérem, segítse munkámat, tegyen javaslatot az itt mellékelt Javaslattételi adatlapon, hogy az Ön által fontosnak tartott nemzeti értékeket felvehessük Noszvaji Települési Értéktárába. Noszvaji Települési Értéktárba már felvett értékek nyilvántartása itt tekinthető meg.
 
Köszönettel:
Czinkéné Szűcs Krisztina
kulturális referns
36-463-006
iksztnoszvaj@gmail.com
Kapcsolat
Telefonszám:  06 (36) 463-055
E-mail:               hivatal@noszvaj.hu  

Településünk megközelíthető:
Noszvajt legegyszerűbben az M3-as autópályáról Mezőkövesdnél kihajtva Szomolyán keresztül közelíthetjük meg Budapest vagy Miskolc felől is. Autóbusszal egri átszállással érkezhetnek a faluba.
Noszvaj